تفریحات آبی

غواصی در کیش

  • 21 فروردین 1402

جالب است که بدانید تاریخچه غواصی در جزیره کیش به دوران قاجار و پهلوی برمی گردد. در زمان پهلوی غواصی به عنوان یک ورزش اشرافی محسوب می شد.

غواصی در کیش

جالب است که بدانید تاریخچه غواصی در جزیره کیش به دوران قاجار و پهلوی برمی گردد. در زمان پهلوی غواصی به عنوان یک ورزش اشرافی محسوب می شد. در آن زمان همه افراد نمی توانستند این تفریح و یا ورزش را انجام بدهند. البته یکی از دلایلی که جزیره کیش را به مرکز غواصی ایران تبدیل کرده همین است. کیش دارای سایت های مختلفی برای غواصی است که می توان به سایت های ذیل اشاره کرد:

بیگ کورال و ژوراسیک پارک

این سایت غواصی در قسمت ساحل مرجانی در شرق جزیره واقع شده اند که دارای اکوسیستم وصف نشدنی و دریای بسیار زلال می باشد، عمق این سایت به هنگام مد آب به 6 تا 8 متر می رسد و به هنگام جزر کامل کمتر از 5 متر می باشد، آب این منطقه آنچنان زلال می باشد که مکان زندگی آبزیان بسیار زیادی مانند: ماهی جراح، دختر ناخدا، هامور، ساردین، جاش، باراکودا، اژدرماهی و همچنین سفره ماهی می باشد که می توانید تفریحات آبی مانند اسنورکلینگ و نایت دایو را انجام دهید.

ساترن کرک جزیره کیش 

ساترن کرک یکی دیگر از سایت های غواصی در جزیره کیش می باشد این سایت از شکافی تشکیل شده است و تا عمق 2 متری درون آب می رود و به دلیل تنوع بسیار زیاد آبزیان در این قسمت جز بهترین سایت های جزیره کیش می باشد، یکی از معایب این سایت دوری از ساحل است و فقط با قایق می توانیم به این مناطق برویم و به دلیل دسترسی سخت و دشوار، مورد توجه کمتر افرادی قرار میگیرد.

کشتی داما جزیره کیش

کشتی داما کیش در سال 1384 به دلیل آبگرفتگی در موتورخانه کشتی غرق می شود، اگر چه که ناخدای کشتی برای جلوگیری از غرق نشدن آن، تلاش های بسیار زیادی کرده است، اما تلاش ها موفقیت آمیز نبود. این کشتی پس از غرق شدن در مدت زمان بسیار کوتاهی زیستگاه جانوران و در نهایت به وجود آمدن سایت جدید در جزیره کیش شده است، یکی از جذابیت های سایت غواصی کشتی داما این است که شما از طریق پنجره های کابین از راهروی پشتی عبور می کند و سپس به آشپزخانه و خوابگاه هدایت می شوید در این منطقه آبزیان زیبا و بزرگی مانند باراکودا، سنگسر، سرخو و نیز اژدر ماهیان را می توانید مشاهده و لمس کنید.

سایت غواصی کشتی یونانی کیش

کشتی یونانی جزیره کیش

این سایت غواصی در اطراف کشتی یونانی می باشد که به دلیل پوسیدگی کشتی، بسیار خطرناک است به همین دلیل به نسبت سایر سایت های دیگر کمتر مورد توجه قرار گرفته، عمق این سایت 4 تا 5 متر می باشد.

سازه

همانطور که از اسم این سایت مشخص است، شما با شرکت در این سایت غواصی می توانید تعداد بسیار زیادی از بلوک های هرمی و تو خالی را تماشا کنید، این سازه ها در عمق 18 تا 20 متری و در فاصله ی 2 مایلی جنوب شرقی کیش قرار گرفته، جالب است بدانید که در اطراف این سازه ها آبزیان دریای بسیار زیبایی مانند فرشته ماهی، پروانه ماهی، طوطی ماهی، اژدر ماهی، گله های باراکودا و دسته های سرخو زندگی می کنند، لازم به ذکر است که در این منطقه برخی از تورهای ماهیگیری که بر اثر برخورد با این سازه ها پاره شده اند را مشاهده خواهید کرد که به هنگام شنا باید دقت کافی را داشته باشید تا در این تورها گیر نکنید.

شاهی

این سایت غواصی در جنوب شرقی جزیره کیش و نزدیک به بستر سایت ماسه ای که مرجان های بسیار زیبایی را دارا می باشد قرار گرفته است، اگر تمایل دارید که در این سایت غواصی حضور پیدا کنید، می توانید موجودات آبزی مانند: شقایق و دلقک، انواع پروانه ماهیان، انواع فرشته ماهیان، گیش، باراکودا، شیر ماهی، سفره ماهی، لاکپشت، لوله ماهی، نودی برانچ، انواع صدف ها را در این مکان مشاهده و حتی لمس کنید.

دشت جلبک ها

یکی از زیباترین و جذاب ترین سایت های غواصی، دشت جلبک ها می باشد که به دلیل جریان بسیار زیاد آب در این قسمت تنها افرادی که تبحر زیادی در غواصی دارند می توانند از این سایت دیدن کنند. سایت دشت جلبک ها به دلیل اینکه در جنوب جزیره کیش قرار گرفته و فاصله نسبتا دوری به جزیره دارد، ملاقات کننده کمتری را نیز دارا می باشد. این دشت مملو از جلبک های دریایی که به شکل دایره ای هستند، مساحتی حدود 900 متر مربع دارند و شکاف های بستر و صخره های کوچک مکان تجمع بسیاری از آبزیان شده است.

کنیون

این سایت غواصی در حد فاصل شاندیز صفدری و میدان هور است و به دلیل دوری از ناحیه شهری تنها می توانید با قایق به آن منطقه بروید و به دلیل وجود دیواره صخره ای که دارد زیستگاهی مناسب برای گونه های مختلف آبزی تبدیل شده است، عمق این سایت میان 12 تا 16 متر می باشد در این سایت آبزیانی مانند کوسه های بلک تیپ، نرس شارک، کیتار شارک، سفره ماهیان، ایگل ری و شیر ماهی را مشاهده خواهید کرد.

کلبه هور

این سایت غواصی در غربی ترین قسمت جزیره کیش و در مکانی با همین نام واقع گردیده است و غواصان می توانند از طریق ساحل کوچک جنوب و یا از طریق پرتگاه صخره ای غرب به این مکان راه یابند.

سمبارون

این سایت غواصی مابین جزیره کیش و جزیره هندورابی که زیباترین ریف های مرجانی را به خود اختصاص داده می باشد، دسترسی به سایت سمبارون از طریق اجاره روزانه قایق از بندرگاه کیش و همچنین به هنگام بازگشت از هندورابی امکان پذیر است و عمق این تپه زیر آبی از 16 متر شروع می شود، لازم به ذکر است که جریان آب های مهاجر در این قسمت نسبتا شدید می باشد و به هنگام غواصی باید احتیاط های لازم را رعایت کرد.

نورث کرک

این سایت غواصی شکاف بسیار بزرگ و طولانی در بستر دریا را دارا است و در محدوده شمال جزیره در منطقه ای بکر و زیبا قرار گرفته است، با غواصی کردن در این منطقه می توانیم آبزیانی مانند ملوان، ماهی، لاک پشت، طوطی ماهی، بز ماهی، دلقک ماهی، ستاره دریایی را نام برد.

زوبیچ

یکی از سایت هایی است که مناسب غواصان مبتدی و تازه کار می باشد و در مسیر صخره های مرجانی قرار گرفته است و با شنا کردن در این منطقه می توانید پوشش مرجانی را که در امتداد ساحل به صورت نواری کشیده شده را مشاهده کنید، عمق این سایت غواصی به هنگام مد کامل 5 متر و به هنگام جزر کامل 3 متر است، اگر چه که تنوع ماهیان در این سایت بسیار کم است اما با این وجود می توانید آبزیانی مانند: جراح ماهی، ملوان، فرشته ماهی، پروانه ماهی و برخی اوقات لاک پشت و سفره ماهی ها را مشاهده کنید.

غواصی نیز دارای انواع مختلفی است: 

غواصی اسکوبا: 

نوعی از غواصی است که با تجهیزات تنفسی انجام می شود.

غواصی آزاد: 

این نوع غواصی از قدیمی ترین نوع غواصی محسوب می شود که غواصان هیچ دستگاه تنفسی با خود داخل آب نمی برند و از اکسیژن داخل شش ها استفاده می کنند.

غواصی با تغذیه از سطح آب: 

نوعی از غواصی است که بیشتر کاربرد صنعتی دارد، در این غواصی به کمک شلنگی به نام بند ناف اکسیژن از سطح به غواص می رسد و کنترل میزان هوا به واسطه کشتی پشتیبان یا اتاقک مخصوص در زیر آب انجام می شود.

غواصی با زهپاد: 

در زمانی که غواصی در عمق آب خطرناک است از این سبک غواصی که در واقع هدایت زیر دریایی از راه دور است استفاده می کنند.

غواصی اشباع: 

در این نوع از غواصی امکان ماندن غواص تا چند روز در زیر آب وجود دارد.

غواصی کیش

دیدگاه شما چیست؟